Kiitos, saisiko kahvin posliinisista kahvikupeista ja pöytään tarjoiltuna! – Raahen Härkätorin puiston kahvila on ollut pettymys.

Kiitos, saisiko kahvin posliinisista kahvikupeista ja pöytään tarjoiltuna! – Raahen Härkätorin puiston kahvila on ollut pettymys.

Raahen Härkätorin puiston kahvikioski ympäristöineen tulisi muotouttaa oikeaksi puistokahvilaksi.

Suuresti odotettu kahvila Raahen keskustassa, Raahen Härkätorin puistossa, on ollut pettymys.

Paikallislehden mielipidekirjoituksissa on ihmetelty puistoon ilmestyneitä parakkeja.

Tummanruskeaksi maalatut ”junanvaunut” ovat kioskikulttuurilla suunniteltuja ja tehtyjä, eivät kahvilakulttuurilla.

Kaivatun ja odotetun kahvilan ensikokemus ei ole houkutellut jatkoon.

Kuka haluaa juoda puistossa kahvia korkeasta pahvitörpöstä, joka annetaan rumanruskean kioskirumiluksen luukusta ja ympäristössä, jossa juopot oleskelevat?

Muun muassa sermones.fi:n omistajan ensikäynnin kokemus oli yllä kuvattu. Vaikka ensi käynnin seurueessa oli kolme läheisesti keskenään keskustelevaa henkilöä, pöytään tunkeutui paikallinen juoppo.

Tämäkö on ollut kaupunginkin tarkoitus?

Tämäkö on ollut kahvilanpidon työkseen ottaneen Kahvila konditoria Tiina-Elinan toiminta-ajatus?

Tiina-Elinan varsinaiseen kahvila-konditorian tarjontaan ja palveluun ollaan ilmeisesti tyytyväisiä. Samaa ei voi sanoa Härkätorin puiston kahvilan pitämisestä.

Nyt nähtyä ja koettua ei voi pitää kahvilan pitämisenä.

Luukulta myynnin tulee ehdottomasti muuttua pöytiin tarjoilemiseksi, ja toiseksi: kahvi on tarjoiltava posliinisista kahvikupeista.

Muutenkaan harva asiakas haluaa juoda kahvia kerralla puolta tai kolme neljäsosa litraa.

Pieni, elegantti kahvikupillinen riittää.

Pääasia on useimmiten seurustelu ystävän tai tuttavan kanssa tai vain istahtaminen omine ajatuksineen.

Härkätorin puistokahvilan suunnittelija on arkkitehti Markku Mikkonen Oulusta. Suunnittelijan on valinnut Raahen Teollistamisyhtiö Oy.

Kahvilan suunnittelu on siis käynnistynyt Raahen Teollistamisyhtiö Oy:n maulla. Arkkitehti on valittu silla maulla, mikä vallitsee kyseisessä osakeyhtiössä.

Siis millä maulla?

On puhuttu, että valmistuttuaan kahvila kokonaisuutena muistuttaisi laivaa. Sikäli rumanruskeat ”junanvaunut”, parakkirumilukset, voisi nähdä laivan kajuuttoina.

Kahvilan yleisilmeen kuitenkin tulisi olla valkoinen.

Kokonaisuuteen todennäköisesti on tarkoitus ottaa mukaan puistossa jo oleva ilmeisesti kaupungin talonsuunnitteluarkkitehti Yegezu Wondafrashin suunnittelema esiintymislava. Miksi Wondafrash ei ole saanut jatkaa kokonaisuuden suunnittelua?

Raahen Härkätorin puiston keskikesällä valmistuneen ja avatun kahvilan piti olla auki vielä syyskuussa. Näin ei ole tapahtunut. Kylmä kesä ja syksy tietysti ovat vaikuttaneet, mutta suurimpina syinä asiakaskatoon ovat olleet palvelun ja tarjoilun puutteet.

Ks. artikkeli ”Kahvia Raahessa …” 6.8.2008.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.