Suurennuslasin alla 8. joulukuuta 2008

Suurennuslasin alla 8. joulukuuta 2008

Luottamushenkilö on ammattitaitoinen luottamustehtäväänsä, jos hän osaa käyttää taskulaskinta prosenttilaskuun ja omistaa henkisenä pääomanaan näkemyksen oman paikkakuntansa elämästä tänään ja huomenna.

Ammattitaito – näkemyksellisyys ja prosenttilaskun osaaminen – näkyy paikkakunnan veroprosentissa.

Sitä olisi useassa tapauksessa mahdollista alentaa. Näin myös Raahessa.

Lähes kahdessakymmenessä prosentissa oleva veroprosentti ei anna luottamushenkilöistä uskottavaa kuvaa paikkakunnalla, jossa tulot ovat niin suuret kuin ne Raahessa ovat. Luottamushenkilöiden erityisenä haasteena ensi vuonna on alentaa tällä hetkellä ja ensi vuonna 19.75 suuruinen veroprosentti 0.25:llä vuoden 2010 talousarvioon.

Suunnittelun 19.50 veroprosenttiin on alettava 1.1.2009.

oooooooooo

Kansalaiset odottavat verorahoillaan palkatuilta työntekijöiltä ammattitaitoa ja aloitteellisuutta.

Raahen Raahe-salin itsenäisyyspäivän juhlaan osallistuva kuulolaitteen tarvitseva raahelainen veronmaksaja ei pystynyt seuraamaan juhlan juhlapuhujan puhetta, koska salista edelleen puuttuu induktiosilmukka.

Vaikka puhujan ääni tulee äänentoistolaitteista kohtalaisen voimakkaana, siitä ei kuulolaitteen kautta kuunnellessa ole mahdollista saada täyttä selvyyttä. Ääni kulkee salissa hajautuen ja eri korkeuksilla.

Kuin DDR:n jäljiltä Saksan itäisissä osissa.

On ristiriitaista, että juuri sotaveteraanit ja muut iäkkäät isänmaallisiin tilaisuuksiin osallistuvat joutuvat istumaan suuren salin kolmella viimeisellä istuinrivistöllä, joissa induktiosilmukat ovat. Kuitenkin juuri näiden henkilöiden paikka olisi salin etuosassa ja korkeintaan keskipaikoilla.

On myös pidettävä kiirettä tilaisuuksiin tullessa, että ehtii saada itselleen istumapaikan niiltä kolmelta viimeiseltä riviltä.

Keskellä salia olisi miellyttävämpääkin istua.

oooooooooo

Eikä vieläkään Raahe-salin tilaisuuksien toiseen kahvipöytään ole saatu arvokasta kahvikalustoa. Muoviset kahvikupit eivät ole itsenäisyysjuhlien eivätkä muidenkaan arvokkaiden juhlien astiastoa.

oooooooooo

Itsenäisyyspäivän ja muiden kansallisten päivien juhlatilaisuuksissa odottaisi näkevän paikkakunnan sivistysjohtoa ja muita sivistystoimen virkamiehiä ja työntekijöitä.

Raahessa heitä näkee harvoin.

Opettajia soisi kansallisissa juhlissa näkevän runsaammin.

Raahen itsenäisyyspäivän juhlassa Raahen Kauppaporvarin Raahe-salissa oli hienoa, että juhlassa esiintyneet musiikkiluokkien oppilaat eivät poistuneet esityksensä jälkeen vaan jäivät juhlaan loppuun asti ja näyttivät osaavan juhlan lopuksi Raahen Mieslaulajien ja Raahen Puhallinorkesterin kanssa yhteisesti lauletun Maamme-laulun sanat ja myös lauloivat mukana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.