Merkkivuoden 1809 juhlapostimerkit julkaistaan huomenna 22. tammikuuta 2009 – Siikajoen taistelu sytytti suomalaiset näkemään maansa itsenäisenä valtiona

Merkkivuoden 1809 juhlapostimerkit julkaistaan huomenna 22. tammikuuta 2009 – Siikajoen taistelu sytytti suomalaiset näkemään maansa itsenäisenä valtiona

Posti julkaisee huomenna 22. tammikuuta merkkivuoden 1809 Kansakuntaa rakentamaan-juhlapostimerkit. Ensipäivänleimaus on Postimuseossa, Helsingin pääpostitalossa kello 10 – 18. Pienoisarkin suunnittelija signeeraa postimerkkiarkkeja. Suunnittelija on professori Tapani Aartomaa.

Ensipäiväntapahtuman suoramyynnissä olevien 250 pienoisarkin kultafolioinnissa on käytetty aitoa 22 karaatin kultaa. Pienoisarkit on numeroitu.

Julkaisun oheistapahtumissa nähdään Suomen sodan 1808 – 1809 aikakauden univormuihin pukeutuneita tykkimiehiä. Kello 12 aikaan päivällä luentotila Kuvertissa on luento Porvoon valtiopäivistä 1809. Luennon pitää Porvoon museon museonjohtaja Merja Herranen.

Samanaikaisesti Kansakuntaa rakentamaan-pienoisarkin kanssa ilmestyvät Monikulttuurinen Suomi-postimerkkivihko ja Onnen pisaroita-pienoisarkki sekä postimerkit sairaalatoiminnasta, pionista ja Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta. Myös näiden julkaisujen suunnittelijat ovat merkkien ilmestymispäivänä Postimuseossa. He ovat Eeva Sivula, Petri Salmela, Antti Raudaskoski, Janine Rewel, Teemu Ollikainen, Ari Lakaniemi ja Susanna Rumpu.

http://www.1809.fi/traileri_flash/trailer_preload.html

Ks. sermones.fi:n artikkeli ”Siikajoen taistelu sytytti suomalaiset näkemään maansa itsenäisenä valtiona” 31.7.2007

Hakusana sermones.fi:n artikkeleihin: Siikajoen taistelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.