Raahen miljonäärit yhtykää – rautatie Raahen ja Oulun välille!

Raahen miljonäärit yhtykää – rautatie Raahen ja Oulun välille!

Raahesta voisi löytyä miljonäärejä sen verran, että hanke suoran junayhteyden saamiseksi Raahen ja Oulun välille voisi lähteä alulle.

Bussiliikenne ei ole tarjonnut Raahen ja Oulun välisiin opiskelu- ja työssäkäyntimatkoihin InterCity-liikennettä. Opiskelijoiden on ollut pakko asua Oulussa ja työmatkaliikenne on täytynyt tehdä omalla autolla. Samoin aikuisopiskelijoiden on kuljettava päivittäiset matkansa omalla autolla. Tarve nopeisiin ja joustaviin liikenneyhteyksiin on polttava.

Raahesta Ouluun on matkaa noin 77 kilometriä. Suora junaraide lyhentäisi matkan vain osaan tuosta. Vastaavasti aikaa ei menisi paljon. Raahen ja Oulun välille muodostuisi todellinen InterCity-yhteys.

Lahden ja Jämsän välille esitetyn noin 120 kilometrin mittaisen oikoradan on katsottu palvelevan henkilöliikenteen lisäksi tavaraliikennettä. Keski-Suomen päättäjien pääministeri Matti Vanhaselle ja elinkeinoministeri Mauri Pekkariselle lähettämässä kirjeessä rataa esitetään valtion elvytyshankkeeksi. Vastaavilla periaatteilla tulisi toimia Raahen ja Oulun välisen raideliikenteen rakentamiseksi.

Aloitteita raideliikenteen rakentamiseksi Koillis- ja Pohjois-Suomeen on viime aikoina tehty useita. Sermones.fi on jo vuonna 2007 esittänyt suurnopeusjunaa Oulusta Kuusamon kautta Venäjän Murmanskiin ja aina Jäämeren rannoille asti. Sermones.fi on vedonnut asiassa yrittäjä Toivo Sukariinkin ”Entäpä jos yrittäjä Toivo Sukari alkaisi houkutella Kiimingin ideaparkkiin asiakkaita Murmanskista ja Jäämeren rannoilta … ”

Hakusanoja: suurnopeusjuna, Toivo Sukari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.