Kun media on valtiomahti pahassa – Amerikan likatehtaat – salaliittoteoriat

Kun media on valtiomahti pahassa – Amerikan likatehtaat – salaliittoteoriat

Media näyttää jälleen voimaansa, tosin pahassa. Yhdysvaltain uusi presidentti Barack Obama joutuu taistelemaan likatehtaiden kanssa vastaavasti kuin George W. Bush. Mitä ja keitä lienevät nuo pahan tuotteistajat, joille ei kelpaa presidentiksi republikaani eikä demokraatti?

Obaman vastustajia presidentin vaalien aikaan olivat luonnollisesti republikaanit, joista erottui vielä omaksi ryhmäkseen kristillinen oikeisto varapresidenttiehdokkaallaan Sarah Palinilla. Likatehtailun ei uskoisi lähtevän kristillistä maailmankatsomusta edustavien keskuudesta. Toisaalta kuitenkin Markku Ruotsila on tutkimuksessaan tehnyt päätelmän, että Yhdysvaltain kristillinen oikeisto voi radikaalistua jos presidentinvaalit ovat sille pettymys. Ks. sermones.fi:n artikkeli 31.10.2008!

Obaman vastustajat pelkäävät Yhdysvaltain tulevan sosialisoiduksi. Osa katsoo uuden presidentin vievän heidät islamiin. Edelleen osalle kansalaisista musta ihonväri on liikaa.

Musta mies hallitsemassa Amerikkaa merkinnee usealle valkoiselle maailmankatsomuksesta riippumatta liian suurta maailmankuvan muutosta. Tasa-arvoonkaan perustuva maailmankatsomus ei ehkä kaikistellen ole vielä sovinnossa entisen valkoiselle anglosaksismille syntyneen maailmankuvan kanssa.

Osa mediasta näyttää manipuloivan tarkoituksella, sillä yllättävän suuri osa ihmisistä uskoo kaiken, mitä media niille sanoo. Epärehellisyys ja ahneus johtivat koko maailman finanssikriisiin. Epärehellisyys ja ahneus voivat suuren lukijakunnan eli käytännössä rahan toivossa johtaa kehittelemään perättömiä puheita.

Mahdottomimpia juttuja, mitä internet ja Globen kaltaiset skandaalilehdet ovat  uskotelleet Yhdysvaltain syyskuun 2001 terrori-iskusta, on väite että sen tekijä olisi presidentti Bushin hallitus, joka tahtoi varmistaa kansan tuen Irakin öljykenttien valloitukselle. Vastaavasti voitaisiin sanoa, että terrori-iskun takana oli Venäjä, sillä miksi muuten silloinen presidentti Vladimir Putin olisi niin nopeasti reagoinut periaatteella ”en ainakaan minä”. Sopivathan iskun tunnusmerkit sosialistiseen valloitusskenaarioon.

Kalevan Mika Horelli (29.1.2009) kertoo erään Yhdysvaltain äärikonservatiivisen radiojuontajan tuoneen julki ajatuksiaan, joissa hän toivoo presidentti Obaman epäonnistuvan talouskriisin hoitamisessa ja näin todistavan olevansa väärä mies presidentiksi.

Näiden toivotusten Horelli luonnehtii olevan vain pieni osa Obamaa vastaan käynnissä olevaa mustamaalauskampanjaa. ”Muun muassa kaikkialle Yhdysvaltoihin leviävä skandaalilehti Globe on löytänyt todistajia kertomaan, kuinka muslimiksi kasvatettu Obama on todellisuudessa syntynyt Keniassa ja hänen Hawajille päivätty syntymätodistuksensa on väärennös.” Johtopäätös lehden väitteistä on, ettei Obama perustuslain mukaan ole kelvollinen Yhdysvaltain presidentiksi.

Amerikan Yhdysvaltain valtiosäännön mukaan ”Presidentin virkaan ei ole vaalikelpoinen henkilö, joka ei ole syntyperäinen kansalainen tai joka ei ole Yhdysvaltain kansalainen tämän valtiosäännön astuessa voimaan; samoin presidentin virkaan ei ole vaalikelpoinen henkilö, joka ei ole täyttänyt kolmeakymmentäviittä vuotta ja asunut neljäätoista vuotta Yhdysvalloissa”.

Globen mukaan Obaman aikaisempi nimi on ollut Barry Soetoro, ja hän on noin 20-vuotiaana vaihtanut Yhdysvaltain kansalaisuuden Indonesian kansalaisuudeksi. Lehden haastattelemien lähteiden mukaan Obama on Yhdysvalloille turvallisuusriski, Horelli mainitsee kirjoituksessaan.

Horelli toteaa vielä, että ”juorulehtien ahkerointia toinen toistaan uskomattomimpien väitteiden parissa voisi muuten pitää harmittomana, mutta asiantuntijoiden mukaan asialla on toinen, vakavampi puolensa”. Washingtonilainen kansalaisten ja median suhteista tutkimuksia tehnyt journalisti Craig Crawford sanoo, että Amerikassa on miljoonia näihin tarinoihin vakaasti uskovia ihmisiä.

Crawfordin mukaan nämä samat ihmiset ovat myös varmoja siitä, että tiedotusvälineet – juuri yhteiskuntaa syvällisesti analysoiva laatumedia – on salaliitossa todellisia amerikkalaisia vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.