Paavo Väyrynen puhui kesällä Raahessa Suomen luonnonvaroista – pohjoissuomalainen etiikkapalkinto Talvivaaran kaivosyritykselle

Paavo Väyrynen puhui kesällä Raahessa Suomen luonnonvaroista – pohjoissuomalainen etiikkapalkinto Talvivaaran kaivosyritykselle

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen välitti viime kesänä Raahen valtakunnallisten kotiseutupäivien pääjuhlassa Suomen luonnonvaroista ja niiden työllistämisvaikutuksesta merkittävän viestin. Väyrysen juhlapuheesta olisi pitänyt riittää Raahen alueella ja koko Pohjois-Suomessa puhumista pitkäksi aikaa. Puhetta ei kuitenkaan syntynyt juuri uutisointia enempää.

Väyrynen mainitsi kotiseutupäivien juhlapuheessaan yhtenä luonnonvarojen ryhmänä Lapin ja Oulun läänien kaivannaisteollisuuden. Juuri kaivannaisteollisuus sai Arvoseminaarin yhteydessä Oulussa keskiviikkona jaetun pohjoissuomalaisen etiikkapalkinnon. Palkittu oli Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj.

Täysin kotimainen korkeaa teknologiaa käyttävä nikkelikaivos omistaa myös kasvot perustajassaan toimitusjohtaja Pekka Perässä, totesi etiikkapalkinnon luovuttanut Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen luovutuspuheessaan. Oulun yliopistolla on vuoriklusteri, johon kaivannaisteollisuus sisältyy. Etiikkapalkinnon luovutuspuheessa korostui ilo siitä, että Talvivaaran kaivos on palauttanut kaivosalan osaamisen Suomeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.