Joko löysit terveelliset matkamököt? – Kuivatut ja sokeroidut luonnonmarjat

Joko löysit terveelliset matkamököt? – Kuivatut ja sokeroidut luonnonmarjat

Automatkoilla voi tulla tarve naposteluun. Karamellien rapistelusta vain voi olla seurauksena paha olo. Mutta joko silmäsi osuivat kuivattuihin ja sokeroituihin luonnonmarjoihin? Ellei, niin seuraavalla kauppakäynnillä pyydä marketin myyjä oppaaksesi.

Suomussalmelainen marjanjalostaja Biokia Oy tarjoaa pienissä pusseissa mustikoita ja karpaloita sekä myös muita luonnonmarjoja oivallisiksi seuralaisiksi ajomatkoille. Sokeroitujen, kuivattujen marjojen varsinainen valmistaja tai valmistuttaja on pussin kyljessä olevien tietojen mukaan Kiantama Oy ja markkinoijana Biokia Oy. Mustikkapussin kyljessä on Joutsenlippu, joka tosin karpalopussista puuttuu.

Matkakaramelleiksi eli matkamököiksi sopivien luonnonmarjapussien vierellä ainakin raahelaisessa marketissa ovat karpalo- ja tyrnijauhepussit. Niiden valmistaja on raahelainen tyrnikuningatar, jonka yritys sijaitsee Raahen saloistenpuolipäässä Piehingin kylässä. Yrityksen nimi on Piehingin Marjat Oy. Ikänsä kanssa kippuroivat kansalaiset voisivat terapeuttisessakin mielessä käydä tutustumassa ikänsä unohtaneeseen yrittäjään.

Tyrni- ja karpalojauheet sopivat aamupalojen päälle mutta myös jäätelön päälle ripoteltaviksi.

www.biokia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.