Tehtiin iso hyvä päätös… vai vieläkö vain toisesta pussista toiseen pussiin kiekkumarallallei…

Tehtiin iso hyvä päätös… vai vieläkö vain toisesta pussista toiseen pussiin kiekkumarallallei…

Talousmahdit ovat sopineet suuresta elvytyspaketista maailmanlaajuisen taloustaantuman hoitamiseksi. Uuden maailmanjärjestyksen luomiseksi on tehtävä kaikkensa. Kahdenkymmenen johtavan talousmahdin eli G20-Lontoon kokouksen päätöksellä ei ole suoraa vaikutusta Suomen talouteen,  sillä Suomella on jo oma elvytyspakettinsa.  Yli tuhannen miljardin dollarin lamantorjuntapaketti suunnataan Kansainväliselle valuuttarahastolle elvyttämään lainanannolla talouskriisissä olevia maita.

Elvyttämisratkaisuilla voi olla odottamattomia vaikutuksia. Se voi aiheuttaa ennakoimattoman ketjureaktion, jos talouden vaihteluita pidetään luonnonlakeina siihen tapaan, että talvea aina seuraa kesä.

”Pörssi on aina toipunut ja noussut, mutta mikään luonnonlaki se ei ole” todetaan ennen Lontoon G20-kokousta julkaistussa Jarmon Webbisaitin blogissa ”Matalapainetta markkinoilla” (29.3.2009).

”Entäpä jos osakkeet jäävät halvoiksi pitkäksi ajaksi, miten sitten suu pannaan. Ovatko valtiot velkaelvytyksellään imemässä markkinoilta rahaa, mikä muuten voisi olla ohjautumassa osakemarkkinoille?”

Jarmon Webbisaitti sermones.fi:n linkeissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.