Kappasta vain! Oli ajankohtainen aihe!

Kappasta vain! Oli ajankohtainen aihe!

Sermones.fi:n artikkeli maanviljelijäin koulutuksesta on edelleen ajankohtainen. Tämän perjantaiaamun Raahen Seutu selostaa peruskoulunsa päättävien jatkokoulutusvalintatilastoja otsikolla ”Kaikkia ei kiinnosta”. Esitellyn tilaston mukaan Siikajoen kunnan nuorista joka viides jää koulutuksen ulkopuolelle. Haastatellun Siikajoen Ruukin yläasteen opinto-ohjaajan käsityksen mukaan ”myös maatalousvaltainen kunta ehkä merkitsee”.

Että kappasta vain, miten ajankohtainen sermones.fi:n artikkeli ”Maanviljelijä ei kouluja tarvitse’  ajattelu elää edelleen … ” (30.3.2009) edelleen on. Erikoista on sekin, että Ruukin maaseutuoppilaitos sijaitsee Siikajoen kunnassa.

Artikkelissa tosin kerrotaan Ruukin yläasteella opiskelleista jollakin olleen välivuosi tai valittu koulutus on keskeytynyt.

Kaiken kaikkiaan Raahen seutukunnan kouluttautumiskehitys on 2000-luvun alusta huonontunut. Alle 10 prosentin luku on kohonnut 11,5 prosenttiin. Vuonna 2007 yksittäisen Siikajoen kunnan 17 – 24-vuotiaista jäi koulutuksen ulkopuolella noin 17 prosenttia,  kertoo RS:n esittelemä tilasto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.