Lopetetaan hankemania – kauppatieteen tohtorin väkevä kannanotto Suomen talousongelmiin

Lopetetaan hankemania – kauppatieteen tohtorin väkevä kannanotto Suomen talousongelmiin

Onesys Oy:n toimitusjohtajan, oululaisen terveystaloustieteilijän, kauppatieteen tohtori Pirjo Koivukankaan viesti yhä uusia hankkeita käynnistäville toimijoille on ”Lopetetaan hankemania. Meillä perustetaan hankkeita, joille haetaan määräajaksi rahaa. Hanke lopetetaan eikä käteen jää mitään.”

Syntymäpäivähaastattelussaan (Kaleva 28.8.2009) Koivukangas sanoo, etteivät poliitikot kykene ratkomaan Suomessa talousongelmia. Yhdysvaltain presidentti Barack Obamakin otti 17 taloustieteilijää ratkomaan lamaa, ei siis poliitikkoja.

”Poukkoilevasta talouspolitiikasta puuttuu loogisuus. Hallinnolliset uudistukset vain lisäävät kustannuksia. Talouspoliittinen keskustelu on meillä numeropeliä. Korotetaanko veroja vai ei? Mikä on eläkeikä, entä työttömyysluvut? Ratkaisuja ei löydy.” Ollaan tilanteessa, joissa ihmiset vaeltavat palaveristä toisiin päättämään seuraavista palavereista. Koivukangas evästää lopettamaan piilotuhlauksen. Hän arvostelee huippu-sanan enentynyttä käyttöä sekä nimenmuutoksia, jotka ovat hänen mielestään tuhlausta.

Koivukangas korostaa, että terveydenhuollossa on tärkeintä potilaan ja lääkärin kohtaaminen.

Ihmisten hoitaminen on investointi. Tällöin säästämistä ei tule toteuttaa virkoja vähentämällä. Työttömiä tekemällä rahan kierto heikkenee ja talous hiipuu. Säästäminen sinänsä sisältää myönteisen latauksen, Koivukangas muistuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.