Presidentti Tarja Halonen saa tänään maanantaina 3. elokuuta avaruudesta puhelinsoiton – Kopran Timppa soittaa – www.nasa.gov/ntv

Presidentti Tarja Halonen saa tänään maanantaina 3. elokuuta avaruudesta puhelinsoiton – Kopran Timppa soittaa – www.nasa.gov/ntv

Yhdysvaltalainen astronautti Timothy ”Tim” L. Kopra soittaa presidentti Tarja Haloselle tänään maanantaina 3. elokuuta puhelinsoiton. Nasan tv-tiedotteen mukaan puhelinkeskustelu tapahtuu 8.55 a.m Amerikan aikaan, mikä tarkoittaa iltapäivää Suomessa.

Nasan tv:n osoite on www.nasa.gov/ntv,  ja puhelinkeskustelun ohjelmatieto on linkissä

www.nasa.gov/multimedia/nasatv/MM_NTV_Breaking.html

Voit etsiä (Search) Nasa tv:n kanavia myös haulla Timothy Kopra Tarja Halonen.

Kolmannen polven amerikansiirtolainen Kopra on sukutaustaltaan Karjalan Valkjärven Kopria. Astronautti, Yhdysvaltain armeijan eversti on siis oikeastaan Kopran Timppa. Hänen isoisänsä Antti muutti Amerikkaan vuonna 1910.

Kopra on Yhdysvaltain armeijan eversti ja on tällä hetkellä kansainvälisellä avaruusasema ISS:llä, jonne hän jäi avaruussukkula Endeavourin lennon STS-127 viemänä. Lento alkoi 16. heinäkuuta. Kopra suoritti avaruuskävelyn 18. heinäkuuta.

Kopra on syntynyt Texasin pääkaupungissa Austinissa vuonna 1963. Hän on naimisissa kentuckylaisen Dahn Kaye Lehmanin kanssa. Lapsia heillä on kaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.