Henkeäsalpaavaa ilkeyttä ja vihaa ensimmäistä mustaa presidenttiä kohtaan

Henkeäsalpaavaa ilkeyttä ja vihaa ensimmäistä mustaa presidenttiä kohtaan

Se, mitä tutkija, tohtori Markku Ruotsila ennusti viime vuonna ennen Yhdysvaltain presidentin vaaleja, on nyt totta (ks. sermones.fi:n artikkeli 7.11.2008).

”Jotain on valloillaan täällä, ilkeys ja viha maan ensimmäistä mustaa presidenttiä kohtaan on henkeäsalpaavaa.” Näin kirjoittaa Washington Postin kolumnisti.

Päivi Sinisalon tekemässä STT:n uutisessa (Kaleva 17.9.2009) kerrotaan entisen presidentin Jimmy Carterin olevan vakuuttunut siitä, että presidentti Barack Obaman vastaisuudessa on kysymys rotuvihasta, ei niinkään puoluepolitiikasta. Carter itse on demokraatti.

Ilmiö surettaa Carteria. ”Rasistisia mieltymyksiä on yhä olemassa, ja luulen että ne ovat pulpahtaneet pintaan sen vuoksi, että monet valkoihoiset – eivätkä vain eteläosavaltioissa, vaan koko maassa – uskovat, etteivät mustat ole päteviä johtamaan tätä mahtavaa maata”, on Carter kommentoinut medialle STT:ltä tulleen uutisen mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.