Maailma marmattaa presidentti Barack Obaman Nobel-palkinnosta

Maailma marmattaa presidentti Barack Obaman Nobel-palkinnosta

Presidentti Barack Obama sytytti huoneeseen valot ja hän sai tästä teosta Nobelin rauhanpalkinnon.

Nyt maailma marmattaa.

Kenelle tai keille palkinto sitten olisi pitänyt jakaa? Tuleeko mieleen yhtään nimeä?

Tuleeko mieleen muita kuin arkkitehdit, jotka osaavat jo suunnitella kehitysmaihin rakennuksia kyseisten maitten omista materiaaleista hyväksymättä enää länsimaitten betonilaatikoita huoneita kuumentamine peltikattoineen? He olisivatkin palkinnon arvoisia edistäessään tavallaan rauhaa.

Marmattajat voisivat nyt aivan asiallisesti tuoda esille niitä ansioita, joita muilla Nobelin rauhanpalkinto-ehdokkailla oli.

Sitä paitsi, onko presidentti Obama enää elossakaan tulevaisuuden Nobelin rauhanpalkintoja jaettaessa? Vihan vimma on Yhdysvalloissa niin käsittämätön. Tappotuomioita sataa kuin rakeita taivaalta näissä Suomen alkutalven huonoissa säissä.

Marmattajien tulisi marmattamisen sijaan analysoida, mistä Yhdysvaltain vihaliikkeissä on kysymys. Näin he omalta osaltaan edistäisivät rauhaa ja kantaisivat huolta siitä, että valot pysyisivät päällä. Sermones.fi on useilla aihepiiriä tarkastelevilla artikkeleillaan pyrkinyt avaamaan keskustelua (ks. artikkelit mm. hakusanalla ”Ruotsila” tai ”Markku Ruotsila”).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.