Kiitos kansanedustaja Tapani Tölli!

Kiitos kansanedustaja Tapani Tölli!

Kansanedustaja Tapani Tölli kirjoitti Kalevassa (23.12.) parlamentarismin arvostuksesta. Hän totesi muun muassa, että päätösvallan ei tule siirtyä paikallisella, maakunnallisella ja valtakunnan tasolla niiltä toimielimiltä ulos, joille päätösvalta ja vastuu kulloinkin kuuluvat.

”Hallituksen luottamuksesta esimerkiksi ei päätetä mielenosoituksissa, median ryöpytyksessä tai huutamalla, vaikka huudettaisiin kovaakin”, hän kirjoittaa joulun aatonaaton kirjoituksessaan.

Tölli analysoi kuluneen syksyn poliittisia tapahtumia, mutta hänen kannanotollaan on yleinen ajankohtainen merkitys aikanamme, jolloin mielenosoitukset voivat olla näyttäviäkin kuten äskeisen Köpenhaminan ilmastokokouksen yhteydessä.

Tölli korostaa, että hyvä parlamentaarinen järjestelmämme on ollut hyvinvointiyhteiskuntamme syntymisen keskeinen tekijä ja kulmakivi. ”Se takaa parhaiten myös niiden, monesti vähäosaisten, oikeuksien puolustamisen, jotka eivät pysty suurta ääntä omista oikeuksistaan pitämään.”

Tölli vetoaa kirjoituksessaan kansalaisten yhteiseen tahtoon: parlamentaarisen järjestelmämme puolustaminen on yhteinen tehtävämme.

Sermones.fi on yhä uudestaan ilmaissut huolestumisensa samasta asiasta kuin kansanedustaja Tölli. Kuluneen syksyn kyseistä aihepiiriä käsitteleviä artikkeleita on ollut ”Maailmalla palaa ja Suomen kirkolliset piirit ovat hiljaa kuin hiiri … ” (23.9.2009).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.