Marraskuun 10. päivä on jo varattu! Se on Martti Lutherin (10.11.1483 – 18.2.1546) syntymäpäivä eikä sovi Ahtisaari-päiväksi!

Marraskuun 10. päivä on jo varattu! Se on Martti Lutherin (10.11.1483 – 18.2.1546) syntymäpäivä eikä sovi Ahtisaari-päiväksi!

Sermones.fi julkaisee omistajansa Valma Kukon kotimaa24:ssä olevan blogin.

Presidentti Martti Ahtisaari on tieten tai tietämättään käyttänyt rauhanneuvotteluissaan luterilaisen keskustelukulttuurin periaatetta. Rauhanneuvotteluissa on vastapuolet istutettu saman pöydän ääreen kasvokkain, jalat saman pöydän alla.
Presidentti Ahtisaaren sovittelutaito on osoittanut, miten mittaviin saavutuksiin on mahdollista päästä pehmeisiin arvoihin perustuvilla menetelmillä. Vieläkö on muistissa presidentti Ahtisaaren Nobel-juhlassa Oslossa syksyllä 2008 pitämä puhe, jossa Ahtisaari antoi neuvoja itselleen Yhdysvaltain presidentiksi valitulle Barack Obamalle?
Presidentti Ahtisaari sanoi puheessaan, että rauha on tahdon asia.
Nyt on uutisoitu, että ulkoministeriö haluaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävästä Ahtisaari-päivästä vuotuisen suomalaista rauhanvälitystyötä tunnetuksi tekevän tapahtumapäivän. Päivää on tarkoitus viettää tämän vuoden jälkeen joka vuosi Martin päivänä 10.11. tai sitä seuraavana arkipäivänä. Näin siis Martin päivästä tehtäisiin Ahtisaari-päivä!
Nyt on kysyttävä ulkoministeriön virkamiehiltä, minkä verran heillä on tietoa siitä että kyseinen nimipäivä on uskonpuhdistaja Martti Lutherin syntymäpäivä? Näin kansalaisen näkökulmasta todettuna ei ollenkaan! Toivottavasti ulkoministeriön suunnittelijoita opastetaan, että päivä on jo varattu. Uskon myös presidentti Ahtisaaren ymmärtävän kyseisen päivän luonteen ja opastavan toimijoita.

Ahtisaari-päivä on yksi Suomen maabrändiraporttiin kirjatuista tehtävistä Suomelle. Mitä kannatettavin esitys, jota nyt viedään eteenpäin. Mutta valitettavasti suunnittelijoiden ja toimijoiden yleissivistyksestä on paljastunut suuri aukko! Ulkoministeriössä! Luterilaisen eetoksen maassa!

Vaikka presidentti Ahtisaari on etunimeltään Martti, Ahtisaari-päivä ei voi olla 10. marraskuuta, joka on jo nimetty Martin nimipäiväksi uskonpuhdistaja Martti Lutherin syntymäpäivän mukaan.

Marraskuun 10. päivän viettämistä tulisi syventää nimenomaan Martti Lutherin elämäntyön merkeissä yleiseksi liputuspäiväksi. Meidän perheessämme marraskuun 10. päivänä on jo liputettu, mutta nimenomaan uskonpuhdistaja Martin kunniaksi.

Säilyköön Ahtisaaren nimi Ahtisaari-päivässä. Oulussa jo on Ahtisaaren aukio ja yliopistossa Martti Ahtisaari instituutti.

Ks. sermones.fi:n artikkelit hakusanalla ”Martti Ahtisaari”!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.