Lasten lelut ovat lasten leluja – eivät roinaa eivätkä rojua!

Lasten lelut ovat lasten leluja – eivät roinaa eivätkä rojua!

Johanna Korhonen nimitti Yle Radio 1:n puheohjelmassaan keskiviikkona 28. 9. lasten leluja roinaksi. Ohjelman nimi oli Roinan vangit.

Ohjelmassaan Korhonen ehdotti lelujen tai muoviroinakasojen sijaan antamaan lapsille syntymäpäivälahjaksi rahaa vaikkapa teatterikäyntejä varten. Siis teatterikäynteihin! Lapsille heidän syntymäpäivänään!

Korhosen ohjelman aihe sinänsä oli tarpeellinen, sillä koteihin ja asuntoihin kertyy tavaraa, jota kyllä sopii nimittää roinaksi. Mutta lahjaehdotus osoitti lasten maailman Korhoselle vieraaksi, ja varsinkin lasten lelujen nimittely.

Tähänkin asti lapset ovat saanet lahjaksi myös rahaa säästölippaaseen, johon syntymäpäiväsankari on säästämässä varoja lasketteluvälineitä, varsinkin lautaa varten. Isoäiti ja isoisä ovat voineet sujauttaa päivänsankarille pienen setelirahankin tärkeää hankintaa varten.

Kirsi Virtanen – itse äiti – omassa puheohjelmassaan (5.5.2010) päinvastoin kritisoi ankarasti – paahtoi – sitä puhetapaa vastaan, jossa lasten lelut olisivat rojua ja roinaa.

Virtasen puheohjelman aiheena oli lapsiin kohdistuva väkivalta. Virtasen ohjelmassa lasten retuuttaminen, luunappi, lelujen nimittäminen rojuksi ja roinaksi, lelujen takavarikoiminen ja lasten pissahousuissa pitäminen kasvatusmielessä saivat arvoisensa tuomion.

Ks. sermones.fi:n artikkelit ”Kuuntele Kirsi Virtanen! Kuuntele kuuntele kuuntele!” 5.5.2010 ja “Iljettävä luunappi” 23.1.2008.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.