Voi, ei! Näytelmä toistui. Libyan johtaja Muammar Gaddafi kuoli häpeällisesti.

Voi, ei! Näytelmä toistui. Libyan johtaja Muammar Gaddafi kuoli häpeällisesti.

Libyan johtaja Muammar Gaddafi kuoli häpellisesti!

Irakin näytelmä toistui Libyassa.

Irakin presidentin Saddam Husseinin viimeisistä päivistä ja kohtelusta ei ole opittu mitään. Kansainvälinen sivistyneisyys ei kykene tekemään suunnitelmaa, jolla valtakunnan päämies – siitä huolimatta, että on raakalainen, diktaattori ja tyranni – arvokkaalla tavalla saatettaisiin oikeuden eteen.

Suomen ulkopoliittisten toimijoiden, kaikkien poliitikkojen, julkisen sanan ja median olisi tullut kyetä käymään sivistyskeskustelu Libyan valtataistelusta eikä vain seurata tapahtumia ”puolueettomuuden, demokratian ja ihmisoikeuksien” periaattein, mutta perimmältään siten kuin sermones.fi uusimmassa artikkelissaan 20.10. kirjoittaa Suomen hyväpalkkaisesta keskiluokasta

Suomalaiseen kulttuuriin sisältyvillä arvoilla keskustelua olisi ollut ja olisi mahdollista käydä.

Mutta ei!

Nyt kun Libyan johtaja Muammar Gaddafi on kuollut media – STT, Reuters, AFP – välittää tiedon: ”Al-Jazeera näytti sivuillaan videota siitä, miten Gaddafiksi nimetyn miehen ruumista riepoteltiin pitkin pölyisiä katuja”.

Voi, ei! Irakissa tapahtunut näytelmä toistui.

Välitetäänpä mediassa myös kuvaa, jossa taistelija on kuvattuna viemäriaukon vieressä. Gaddafin sanottiin löytyneen viemäristä.

Siis kuten Saddam Hussein maakuopasta ….

Ks. sermones.fi:n artikkeleita hakusanalla ”Saddam Hussein”, mm. artikkeli 30.12.2007 ”Saddam Hussein – kalliisti lunastettu – …”.

Kannattaa tutustua Suomen ulkopoliittisten toimijoiden yleissivistykseen ja sivistyneisyyteen myös sermones. fi:n artikkelissa 5. joulukuuta 2008 ”Etyjin Helsingin ulkoministerikokouksen aika ja paikka …….olisivat nyt Euroopan kulttuurin juuret käväisseet kesällä edes Suomen edustajien puheenvuoroissa ….”. Artikkelia voi etsiä myös hakusanalla ”Pax Europeana”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.