Suomen Keskusta tarvitsee juuri Juha Sipilän

Suomen Keskusta tarvitsee juuri Juha Sipilän

Suomen Keskustan kippurointiin puolueensa puheenjohtajakysymyksen kanssa tuli kerralla ratkaisu kansanedustaja, yritysjohtaja Juha Sipilän ilmoittauduttua puheenjohtajaehdokkaaksi.

Kempeleessä, Oulun naapurissa, asuva vuonna 1961 syntynyt Sipilä on ensimmäisen kauden kansanedustaja, diplomi-insinööri, kokenut yrittäjä ja kansainvälisen tason yristysjohtaja. Ilmeisen mieluinen puolueensa pohjois-suomalaiselle väelle. Tunnetaan myös hyvistä elämäntavoistaan ja on kunnon miehen maineessa.

Sipilä julkaisee lähiaikoina keskustan aatteeseen liittyvän kirjan.

Keskustapuolueen käymistila saattaa nostaa puheenjohtajaksi juuri Sipilän kaltaisen henkilön, jota Juha Sipilä edustaa. Suuren elämäntyön suomalaisen yhteiskunnan ja Suomen hyväksi tehneelle usean ministeriön emeritusministerille, tohtori Paavo Väyryselle jää merkittävä tehtävä puolueen kunniapuheenjohtajana.

Jouko Loikkanen hahmotteli Tamminiemen saunassa 155.-kolumnissaan tämän vuoden helmikuussa Väyryselle presidentti Urho Kekkoseen verrattavaa asemaa ja tehtävää keskustapuolueessa. ”Olisi paikallaan muistaa, ettei Urho Kekkonen ollut milloinkaan puolueensa puheenjohtaja, mutta hän oli vuosikymmenet kiistattomasti puolueensa todellinen johtaja. Tuollainen status olisi nyt tarjolla Paavo Väyryselle”, Loikkanen kirjoittaa Suomenmaan kolumnissaan (Suomenmaa 15.2.2012).

Loikkanen pitää puolueen puheenjohtajuutta toisarvoisena Väyryselle hahmottelemaansa johtajuuteen verrattuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.