On hyvä lopettaa Sermόnes ihmiskunnan ikävään, …

On hyvä lopettaa Sermόnes ihmiskunnan ikävään, …

On hyvä lopettaa Sermόnes ihmiskunnan ikävään, olympialaisiin.

Syy on yksinkertainen: yksi ihminen ei repeä joka paikkaan (ks. sermones.fi/esittely).

Artikkelin alkuosa julkaistu 11.2.2014, päivitetty 26.2.2014.

P.S. 26.2.2014 Uskomattoman kauniit olivat Sotšin olympialaisten päätösjuhlallisuudetkin. Kyynelehdimme yhdessä. Meillä kaikilla on ikävä toisiamme. Kiitos Sotši! Näkemiin Sotši! Kiitos Venäjä! Näkemiin Venäjä!

http://areena.yle.fi/tv/2140416

P. S. Ukraina juuri rauhan ja ilon juhlien aikaan. Suomella olisi/olisi ollut presidentti Martti Ahtisaaren osaaminen välittäjän tehtävään Ukrainan ja Venäjän välillä ja samalla Ukrainan sisäisissä järjestelyissä demokratiaan ja tasa-arvon sekä ihmisarvon rauhaan. Oikein hyvin on nähty, ettei väkivalloin toteutunut arabikevät korjannut epäkohtia, vastaavasti sopinee ajatella Ukrainan kevättä. Suomen sotaintoiset ulkopoliittiset toimijat olivat arabikeväiden nostattajien puolella ja nyt Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa hedelmät ovat nähtävissä. Vastaavasti Suomen ulkopoliittisten toimijoiden tulisi Ukrainan asiassa asettua tasapuolisesti opposition ja sitä vastustavien puolelle. Osapuolet saman pöydän ääreen kasvokkain, jalat saman pöydän alle, siitä huolimatta, mitä median videoista on nähty Ukrainan hallinnon ja sitä lähellä olevan ökyeliitin pöhötautisesta loistosta ja röyhkeydestä. Europarlamentaarikko Tarja Cronberg tökkäsi Euroopan unionia aivan oikein sanomalla, että EU otti alussa liikaa kantaa Ukrainan opposition puolesta (Kaleva 23.2.). Samoin reagoi politiikan tutkimuksen emeritusprofessori Vilho Harle ”Valitettavan usein varsinkin väkivaltaiset kumoukset synnyttävät entistä väkivaltaisemman, vaarallisemman ja tuhoisamman hallinnon. Tuskin Ukrainakaan kumouksessa paratiisiksi muuttuisi,… Nyt kumous repisi valtion kahtia ja seuraavasta kaaoksesta tuskin olisi iloa kenellekään. (Kalevan alakerta). Harle huomauttaa näin käyneen arabikevään tuloksissa. Huom. myös, miten sermones.fi on kommentoinut Krimin merkitystä Venäjälle! Eu-parlamentaarikko Cronbergin avaus Ukrainan asiassa ei ole näyttänyt saaneen sille kuuluvaa huomiota. Cronberg on esittänyt, että juuri Suomi olisi hyvä neuvottelija Ukrainassa. Suomella on idän ja lännen välissä sillanrakennusosaamista. ”Suomella on myös omat intressit. Ei ole mahdollista, että Suomen ja Venäjän suhteet ovat yhtä huonot kuin EU:n ja Venäjän suhteet tällä hetkellä.” Viimeisen uutisen mukaan Ukrainan rajalla ovat käynnistyneet Venäjän suuret sotaharjoitukset.

P.S. Suomen kulttuuri- ja liikuntaministeri Paavo Arhinmäen juopottelu Suomen jääkiekkovoiton juhlassa on häpeäksi Suomen urheilijoille, Suomen kansalle, suomalaisille, Suomelle ja ministerille itselleen.

Löytyisikö jokin sanoma laulusta, joka ei ole nationalismia, mutta on suomalaisuutta, siis mitä?

http://www.youtube.com/watch?v=v7ch4mJ51CA

2 thoughts on “On hyvä lopettaa Sermόnes ihmiskunnan ikävään, …

  1. Hyvä Valma,
    Nyt tulee ikävä tätä monien asioiden arvokkaasti kiteyttämää lehteä. Sinä olet tehnyt suurenmoisen oppaan löytää keskeisiä asioita monilta ihmisen elämän alalta. Sermones on ollut puhetta. Se on ollut viestejä ja se on antanut monelle lukijalleen elämyksiä.

    Toivon, että jatkat kirjoittelua ja pohdiskelua, että muutkin voisivat lähteä eettisesti lähimmäisen rakkauden poluille. Aito usko, luottamus ja rakkauden kehykset ovat olleeet kirjoitustesi vakaana pohjana.

    Kiitän Sinua ja toivotan Sinulle Jumalan siunausta. Tapaamisiin Pirjo Koivukangas

  2. Niin, tämä sermones.fi ei loppunutkaan Sotšin olympialaisiin. Tauon jälkeen sermones.fi:n omistajaa alkoi kirjoituttaa ja alkoihan maailmallakin tapahtua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.