Syvä on ihmisen ikävä. – Sehän sen läpäisi, ihmisen syvä ikävä, Sotsin olympialaisten käsittämättömän kauniit avajaiset perjantai-iltana 7.2.2014 – Totuus, kauneus, hyvyys, niitä ihminen on aina etsinyt – Avajaisten teemana rakkaus – ”Isä Aurinkoinen” Venäjän presidentti Vladimir Putin saapui aitioonsa olympiarenkaiden kohdalle sillä hetkellä kun avauspektaakkelin auringoista kehkeytyivät olympiarenkaat.

Syvä on ihmisen ikävä. – Sehän sen läpäisi, ihmisen syvä ikävä, Sotsin olympialaisten käsittämättömän kauniit avajaiset perjantai-iltana 7.2.2014 – Totuus, kauneus, hyvyys, niitä ihminen on aina etsinyt – Avajaisten teemana rakkaus – ”Isä Aurinkoinen” Venäjän presidentti Vladimir Putin saapui aitioonsa olympiarenkaiden kohdalle sillä hetkellä kun avauspektaakkelin auringoista kehkeytyivät olympiarenkaat.

Yleisradion olympialaisten tv-selostuksen sanatkin olivat auringosta puhumista täsmälleen siksi hetkeksi kun auringot olivat muuttuneet olympiarenkaiksi ja presidentti Putin saapui aurinkojen, olympiarenkaiden, taakse aitioonsa.

Media on ollut ikään kuin hämmentynyt Sotšin olympialaisten avajaisia kommentoidessaan. On käynyt sanattomaksi. Yleisradion tv-selostaja nukkunee krapulaansa. Uskomatonta, että juopunut, puhetta änkyttäen, äärimmäisen väärin Suomen kieltä käyttävä toimittaja sai jatkaa avajaisten selostamista. Tapauksen tuli olla selvä minuutin päästä miehen avattua suunsa. Selostaja oli Ville Honkasalo ……

Avajaisten esitykset urheilijoineen olivat kaunis ja herkistävä spektaakkeli, teemanaan rakkaus.
Presidentti Putinin toive kauniita ja hyviä muistoja jättävistä olympialaisista toteutuu. Olympiakomitean puheenjohtajan puheessa hyvät ja rehtiyteen kannustavat sanat. Rehti kilpailu vannottiin valalla.

Siinä, ettei yksi avajaisspektaakkelin lumihiutaleista, auringoista, avautunut olympiarenkaaksi ei tule sälyttää Venäjän ylle, varsinkaan ei renkaasta vastuussa olleiden työntekijöiden päälle. Olisi kummallista, jos avajaisten toteuttamisen yksityikohtien runsaudessa jokainen kohta olisi mennyt suunnitelmien mukaisesti. Varmaan muutenkin vatsa kipeänä moni osuutensa toteutumista hoiti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.