”Meidän on toimittava niin, että Suomen kautta ei kohdistu Venäjään uhkaa”.

”Meidän on toimittava niin, että Suomen kautta ei kohdistu Venäjään uhkaa”.

Suomen ministerit kalisuttelevat sapeleitaan……….? Mitä mitä mitä? Puolustusministeri Carl Haglund ja pääministeri Alexander Stubb ovat nyt niin niin asiantuntijoita ja isoa poikaa, että rohkenevat sanoa ”minä olen miet”.

Onneksi maaliskuun 1. päivänä vuonna 2000 voimaan tulleen Suomen perustuslain 93 § pykälän mukaan Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti. Perustuslain mukaan ulkopolitiikan johtaminen tapahtuu yhteistoiminnassa koko valtioneuvoston kanssa ei ainoastaan kahden ministerin kanssa, jotka vielä tällä hetkellä sattuvat olemaan kokemattomia tehtävässään. Heissä on myös se ikävä piirre, että ovat kovasti sotaintoista poikaa.

Liian isoissa kengissä astelevien ministeripoikien kannattaisi mitä pikimmin lukea Juho Kusti Paasikiven muistelmat. Niissä on linjattu: ”Meidän on toimittava niin, että Suomen kautta ei kohdistu Venäjään uhkaa”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.