Kirjallisuuskahvila Raaheen!

Kirjallisuuskahvila Raaheen!

Raahessa olisi tarvetta kirjallisuuskahvilalle tai yleisemmin taidekahvilalle, jossa voisi tuntikaupalla istuskella wieniläisen kahvilakulttuurin tapaan seurustellen tai yksikseen kirjoitellen, lueskellen, kuvia luonnostellen, mietiskellen.

Raahen vanhan kaupungin puolella olisi useita tiloja aloittamaan uutta kahvilakulttuuria Raahessa, jossa ei ole tavallisiakaan ympärivuotisia kahviloita kahta konditoriakahvilaa tai markettien asiakaskahvioita lukuun ottamatta.

Pekkatorin ympäristö vanhoine taloineen kutsuu ja haastaa oikean kahvilan perustamiseen.

Moskovan Tverskoi-bulevardilla on avattu paitsi palatsiravintola Turandot, myös venäläisen kirjallisuuden nimihenkilön mukaisesti Café Pushkin, 1800-luvun tyylin kaupunkitalo. Café Pushkinin ravintolasalit on sisustettu kirjastoiksi ja hyllyt täytetty vanhoilla kirjoilla.

Myös Saksassa uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän ja elämäntyön keskeisessä kaupungissa Wittenbergissä kohtaa ravintolan, jossa on Luther-nurkka kirjahyllyineen ja kirjoineen.

Lutherin muistoa kunnioittavassa ravintolassa on muutakin taidetta, kehystetty maalaus jopa katossa. Sitä paitsi tuo ravintola on perunaravintola – sopisi myös suomalaiseen perunamaakuntaan.

Suomessa ovat tulleet trendiksi käsityökahvilat. On tullut tavaksi kokoontua kahviloihin käsityön kanssa.

Käsityökahvila-ajatuksesta olisi voinut Raahessa lähteä innovoimaan pienten sivukirjastojen palvelutoimintaa moneen suuntaan sen sijaan, että kirjastot joko lakkautettiin kokonaan tai toimintaa supistettiin. EU-rahaakin olisi ollut saatavilla uusiin mielenkiintoisiin kehittämishankkeisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.