Mars, Norjaan töihin!

Mars, Norjaan töihin!

Norjassa kärsitään paikoin työvoimapulasta. Vastaavasti Suomessa esitellään rajuja tilastoja nuorisotyöttömyydestä. Nämä kaksi tulee yhdistää.

Suomalaisille aikuisille on jo tuttua työskentely Norjan kalatehtailla, joilla he nuoruudessaan kävivät kartuttamassa ansioitaan. Uuden nuorisopolven on nyt lähdettävä samoille reiteille.

Kansanedustaja Mirja Vehkaperä kertoo käyneensä Norjan Tromsassa, jossa kohtasi Norjan työvoimapulan. Vehkaperä kysyykin kolumnissaan (Kaleva 22.9.2011), voisiko seuraava työvoima-aalto puhaltaa Suomesta Norjaan. ”Jos töitä ei kotiseudulta löydy, valmiutta tulisi olla myös ulkomailla työskentelyyn.

Lisäksi Vehkaperä muistuttaa työpaikoista Pohjois- ja Itä-Suomen kaivoksissa ja niiden yhteydessä.

Vehkaperän kehottamisiin on aihetta, sillä miten on mahdollista, että Oulunkin alueella on ilman toisen asteen koulutusta tai työpaikkaa noin 2 400 nuorta. Mikä tai kuka heidät on opettanut luuhaamaan ja väistelemään vastuuta? Nuoren ihmisen elämänilonkin olisi luullut vaikuttaneen sen, että he jo olisivat Norjassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.