Raahen Kaupunkirannan tulevaisuus yhä vaakalaudalla. Erityisesti Pikkulahden ympäristön rakentamisesta keskustellaan.

Raahen Kaupunkirannan tulevaisuus yhä vaakalaudalla. Erityisesti Pikkulahden ympäristön rakentamisesta keskustellaan.

Raahen Kaupunkirannan tulevaisuus on yhä vaakalaudalla. Erityisesti Pikkulahden ympäristön rakentamisesta keskustellaan. Varvinranta (ks. linkit) lienee kai keskusteltu?

Sermones.fi julkaisee Kaupunginrantaa koskevan artikkelinsa vuodelta 2008.

Kuntalaisaloite kansalliseksi kaupunkipuistoksi on lähtenyt eteenpäin – yksityisenkin kansalaisen kansalaisaktiivisuus kannattaa – sermones.fi on merkittävä media

2. Joulukuu 2008 | Tekijä Nettilehti Sermones | Kategoria Artikkelit

Raahen kaupunginhallitus on 17. marraskuuta 2008 päättänyt sisällyttää Raahen 2009 – 2010 kaavoitusohjelmaan esiselvitystyön mahdollisuudesta perustaa kansallinen kaupunkipuisto Raaheen. Kysymyksessä on sermones.fi:n omistajan Valma Kukon kuntalaisaloite kansalliseksi kaupunkipuistoksi Raahen Kaupunginrannan alueelle.

Kaupunginhallitus on päättänyt myös, että ympäristöministeriön ja Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen edustajien kanssa aloitetaan neuvottelut kansallisen kaupunkipuiston perustamista koskevan esiselvitystyön sisällöstä.

Sermones.fi kirjoitti 19. helmikuuta kuluvana vuonna, että ”Raahessa olisi kaksikin kansalliseksi kaupunkipuistoksi sopivaa aluetta”. Esitys lähti prosessoitumaan sermones.fi:n yhden hengen toimituksen ajatuksissa kuntalaisaloitteeksi, josta on nyt ympäristölautakunnan päätösten, kaavoituspäällikkö Kaija Seppäsen selvitystyön sekä teknisen lautakunnan ja kaupunginhallituksen päätösten jälkeen muodostunut koko Raahen kaupungin päätös.

Kukon esityksestä ja aloitteesta sermones.fi:n pohjalta ilmenee, että kansallinen kaupunkipuisto-hanke tarkoittaisi laajaa kokonaisuutta perustamisvaiheessa ja myöhemmin puistoa ylläpidettäessä.

Myös kaavoituspäällikkö Seppänen on korostanut hankkeen olevan laaja kokonaisuus, jolla olisivat vaikutukset myös kaupungin kaavoitusyksikön henkilöresursseihin.

Kukko on tehnyt esityksensä tietämättä, että Raahessa on kansallisen kaupunkipuiston perustaminen ollut esillä aiemminkin eli vuonna 2001. Tuolloin on tutkittu mahdollisuutta, että kansalliseen kaupunkipuistoon sisällytettäisiin Raahen pohjoinen saaristo, osa pohjoisten mannerrantojen alueesta ja vanhaan kaupunkiin rajoittuva rantavyöhyke. Selvitystyö keskeytyi pohjoisten mannerrantojen osayleiskaavan laadinnan ja muiden kaavoitustöiden vuoksi.

Syntyisi hieno kokonaisuus, jos Raahe saisi toteutumaan saaristoistaan ja mannerrannoistaan lähtien saumattomasti kaupungin ydinkeskustaan ulottuvan arvokkaan Kaupunginrannan sisältävän kansallisen kaupunkipuiston.

Aivan varmasti valtiovalta suhtautuisi hyvin selvitettyyn ja suunniteltuun hankkeeseen myönteisesti.

Kansallisella kaupunkipuistolla olisi suuri ekologinen, terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttava, kasvatuksellinen, tutkimuksellinen ja kulttuurinen merkitys.

Kysymyksessä olisi rahassa mittaamattoman perintökalleuden hoitaminen omaksi ja tulevien sukupolvien iloksi ja muuksi hyväksi elämäksi.

Hakusana artikkeliin 19.2.2008 ”Raahessa olisi kaksikin kansalliseksi kaupunkipuistoksi sopivaa aluetta”! Hakusana mm. ”kaupunginranta” tai suoraan arkistosta helmikuu 2008.

KATSO MYÖS ARTIKKELI 5.11.2007 ”TEHDÄÄN RAAHEEN TOINEN KAUNEUSKANAVA – KÄYNNISTETÄÄN SUURI YMPÄRISTÖHANKE!”

One thought on “Raahen Kaupunkirannan tulevaisuus yhä vaakalaudalla. Erityisesti Pikkulahden ympäristön rakentamisesta keskustellaan.

  1. Huomenta!!
    Aamuisessa RS:sa näin vinkin tänne. Etpä ollut aiemmin yhteydessä ja tiedottanut toimistasi nähtävästi yhteisessä asiassa. Siis Pikkulahden ja Pitkänkarin suojelussa. En todellakaan ole ollut tietoinen puistohankkeesta tai edes tästä foorumista. Kaija Seppänenkään ei tuonut esitystäsi mitenkään ilmi……saati sitten muut päättäjät.
    Mietinnässä on uusi kirjelmä kaavamuutoksen kumoamiseksi. Siteeraamme varmaan sermoneksen artikkelia, jos sallit?
    Nyt työelämä kutsuu…….

    terv. Leena Tervonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.