Jokaiseen kotiin maakaasulla käyvä oma autonmoottorivoimala, lupaa Volkswagen yhtiö! – Suomessa hurmioidutaan ydinvoimalasta!

Jokaiseen kotiin maakaasulla käyvä oma autonmoottorivoimala, lupaa Volkswagen yhtiö! – Suomessa hurmioidutaan ydinvoimalasta!

Suomen tai ainakin Raahen alueen median käyttäjät ovat viime päivinä saaneet nähdä kuvia Pyhäjoelle, Raahen seudulle, sijoitettavasta ydinvoimalariemusta. Joukko hurmioituneita miehiä, keski-ikäiset ja vanhemmat kasvot riemukkaassa naurussa! Vanhempi miespolvi pakahtumaisillaan ilosta.

Joukosta on vaikea erottaa nuoria kasvoja ja yleensäkään naisia.

Onko ydinvoimalainnostus peittänyt alleen suomalaiset innovaatiot?

Saksan Volkswagenin kehittämästä ainutlaatuisesta puhtaan energian suuresta keksinnöstä ei keskustelua ole vielä ilmennyt. Kalevan raportoimasta (7.10.2011) Pertti Rönkön artikkelista ilmenee, että Saksassa kaavaillaan autonmoottorivoimaloille tärkeää roolia.

Ydinsähköstä irtaantuvassa Saksassa Volkswagen rakentaa autonmoottoreista lämpövoimalaitoksia jokaiseen kotiin omansa.

Voimalaitoksen pohjana on Volkswagenin Touran- ja Caddy-malleissa käytettävä moottori. Laite tuottaa lämmön ja lämpimän veden lisäksi myös sähköä.

Pienvoimalan sydämenä on maakaasumoottori.

Talon omistaja saa moottorivoimalan kotiinsa 5000 eurolla. Sen jälkeen maksetaan kulutuksen mukaan. Voimalaitos pysyy sähköyhtiön omistuksessa.

Volkswagen on ilmoittanut valmistavansa kymmenen vuoden aikana noin 100 000 minivoimalaa. ”Yhdessä ne muodostavat Saksan suurimman maakaasuvoimalan, jonka teho vastaa kahta tuhannen megawatin atomivoimalaa”, Rönkkö kuvaa saksalaista innovaatiota.

Volkswagenin kumppanina toimiva hampurilainen Lichtblick-ekosähköyhtiö vastaa laitteiston toimintakunnosta ja maakaasun riittävyydestä.

Minivoimalan rakentajat ja sille tulevaisuutta luoneet lupaavat, että jos ekosähkön tarjonnasta syntyy tuulettomuuden takia tai muusta syystä pulaa, älyverkossa toimivat pienvoimalat voidaan kytkeä jakamaan sähköä yleisille markkinoille. Omakotiomistajat saavat osan myyntituloista.

Volkswagen sijoittaa lähivuosina uusiutuvan energian erilaisiin hankkeisiin yli 600 miljoonaa euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.