Puuttuu luomisuskosta puhuminen

Puuttuu luomisuskosta puhuminen

Suomen presidenttikisaan on tullut mukaan evoluutio-oppi. Se on noussut esiin presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren kannanotoissa ja myös muissa poliittisen agendan kirjoituksissa. Yhteistä näille kannanotoille on sama, mikä ilmeni vuonna 2009 Charles Darwinin syntymän 200-vuotisvuonna. Puhutaan evoluutiosta ja kreationismista, mutta ei puhuta luomisuskosta.

Luomisusko näkee evoluution Jumalan työkaluna. Kristinuskon jumala on  Jumala kaikkivaltias ja kaiken luoja ja ylläpitäjä. Tässä näkemyksessä tieteellä on tutkimusvapaus ja teorioihin suhtaudutaan samalla periaatteella, jolla tiede itsekin siihen suhtautuu. Tiede nähdään itsekorjautuvana. Kreationismi on Yhdysvaltain kristillisen oikeiston fundamentalismia ja Raamatun kirjaimellista tulkintaa. Jopa aikakäsitys voi kreationimille olla ongelma, kuitenkaan ennen aikaa ei ollut aikaa, Jumala loi ajankin.

Fundamentalistinen kreationismi lukee Raamattua myös luonnontieteen kirjana. Kuitenkin Raamattu on vain uskon kirja. Se on kirja pelastuksesta, jonka Jeesus Kristus on valmistanut. Jopa luomiskertomuksen kirjoittamisessa luomispäivien järjestyksessä voi nähdä aikansa kirjoittajien väärän tiedon kolmannen ja neljännen luomispäivän järjestyksessä. Kasvikunta tarvitsee auringon valoa yhteyttämiseen kuitenkin Raamatussamme on ensin luotu kasvit, siis kolmantena luomispäivänä ja vasta neljäntenä päivänä aurinko.

Tässä linkki sermones.fi:n artikkeliin 12.helmikuuta 2009

http://www.sermones.fi/2009/02/darwinin-lajien-synty-on-tarkein-biologinen-kirja-mita-koskaan-on-kirjoitettu-%E2%80%93-lajien-synty-teoria-ei-ole-maailmankatsomus-eika-uskonto-%E2%80%93-raamatun-luomiskertomus-on-maailmankatsomus/

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.